Friday, August 13, 2010

Google Dah Tahu Ada SEO Contest Hidup Seorang Blogger?

Salam/Hi,

Banyak benda yang terjadi dalam Search Engine Google hari ni yang aku nak kongsi sikit ni. Kalau korang perasan kan, perubahan besar telah berlaku dalam kedudukan buat masa post ni ditulis oleh aku sekarang ni.

Pertamanya site bro denaihati telah jatuh ke Page 3 sejak petang tadi kalo tak silap aku pukul 6 petang lebih. Dan pada pukul 8 lebih pula, site aku telah jatuh ke ranking 3, tapi aku tanya member aku di Australia, site aku masih No 1. Mungkin Datacenter Google pelbagai menyebabkan keputusan SERP yang pelbagai.

Korang boleh tengok Screenshot kat bawah ni




Macam post aku sebelum ni, teori2 pakar SEO mengatakan benda ni biasa dan bila sampai satu tahap ni, site bro denaihati akan canak ke depan dengan stabil nya. Ini mungkin kerana Google tengah update backlink pada masa yang sama telah update Algorithm diorang.

Yang kedua aku nak kongsi, Google dah mula perasan Keyword Hidup Seorang Blogger telah banyak diperkatakan dalam alam maya ni. Maksud aku Google dah anggap benda ni sebagai news semacam gitu. Kalo korang perasan, kadang2 Google akan meletakkan table twitter di SERP menunjukkan keyword Hidup Seorang Blogger ni banyak di perbahaskan dalam micro blog twitter.

Nasib baik aku sempat screenshot tadi



Memang semakin panas Contest ni, dan yang paling aku cuak, bila otai2 SEO dah optimize blog dorang, kompem blog aku akan terjatuh nanti. Buat masa sekarang ni, aku cuba memikir kan satu jaringan Backlink yang stabil, maksud aku GoogleBot or Web Spider ni suka sangat pada blog aku. Nak cakap senang, nak buat malas.hahaha.

Banyak jugak cabaran dalam Contest Hidup Seorang Blogger ni, yerlah, bila bro otai segala sifu SEO Rezamohyin join secara underground.huhu. Kalau aku malas nak buat SEO, memang service bro ni menjadi keutamaan aku untuk di sambar.haha

Itu saja untuk kali ni, harap2 korang belajar sesuatu dalam Contest Hidup Seorang Blogger ni, bab kata bro denai hati, hidup untuk memberi :-)

Regards

Maliq

13 comments:

  1. bro, nampaknya blog bro masih lagi kat 1st page, mantap lah, dah si boy tu pun tgh mengejar, nampaknya aku dok no 5 untuk 1st page pun takper lah, heheheh

    ReplyDelete
  2. Tula pasal bro..yang si Boy tu memang aku cuak bro. sekali dia pakai service SEO dia..kompem canak tuh..haha

    site bro pun aku cuak gak ni..dah boleh hidu 1 2 support blog bro..hehe

    ReplyDelete
  3. heheheh sajer je tu nak tgk prestasi macam mana kan, tp bro memang mantap

    ReplyDelete
  4. Chewahh bro mijie merendah diri :D

    ReplyDelete
  5. Tahniah la.....
    Aku dah ikuti blog ko ni sejak awal Contest tu diwar-warkan...
    Ko memang hebat bermain SEO...
    Sampai skrg aku tak tau apa rahsianya.
    Aku langsung tak pandai dlm bab ni tp teringin jgk nak join....harap2 PR boleh naik.hehe...

    ReplyDelete
  6. mana ada iza...aku main hentam aja SEO ni..ni pun site aku dah turun..site lain terus panjat..penat aku nak panjat..haha

    ReplyDelete
  7. Posisi sudah mantap bro, tinggal dipertahankan saja yach. Always success bro...

    ReplyDelete
  8. @Hidup Seorang Blogger Borneo

    Untuk mempertahan lah buat kan hati tak tenang bro..haha..Thanks bro:-)

    ReplyDelete
  9. tahniah bro ko memang raja SEO yang baru !!!

    ReplyDelete
  10. @sunglasses

    takder la bro raja2, aku masih newbie yang kena selalu belajar dan belajar lagi. terimkasih bro :-)

    ReplyDelete
  11. This was really an interesting subject, I am very lucky to be able to come to
    your weblog and I will bookmark this web page in order that I could come back
    another time. Welcome to visit raybans.uk.com~~

    ReplyDelete
  12. I happened to find something like that, thank you for sharing, I will mark it as a bookmark.

    ReplyDelete
  13. Coupon code VIP to get 10% off at Louis Vuitton Cheap Bags.

    Coupon code VIP to get 10% off at http://www.louisvuittonluxuryonline.com/sale.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails